Spyshots: extra sportieve Bentley Continental GT V8 [RS?]

Spyshots: extra sportieve Bentley Continental GT V8 [RS?]De Bentley Continental GT V8 S is meer dan vlot genoeg, toch werd er laatstleden een extra sportieve variant gespot op de Nürburgring.

Deze heimelijke variant deed meer dan zijn best tijdens een volledige testdag op de befaamde Groene Hel, het lijkt dus dat er ook voor de V8 een snellere versie in de pijplijn zit. De Continental GT met een 6.0-liter W12 heeft ook zo’n variant onder de Speed noemer, bij de 4.0-liter V8 kan je momenteel maximaal terecht bij het S model. Visueel zien we alvast een gewijzigde voorbumper, flinterdunne banden en een vaste spoiler achteraan. Of je daarmee gracieus kan uitpakken als Britse edelmerk is een goede vraag, in het GT3 kampioenschap – met onze landgenoot Jerôme D’Ambrosio – geraken ze er alvast goed mee weg.

De specificaties van de Bentley Continental GT V8 S zijn nu al aan de stevige kant, met een totaalvermogen van 520 pk en 680 Nm geraak je sowieso al vlot uit de startblokken. De topsnelheid ligt ook net boven de 300 km/u en een sprint richting het eerste honderdtal is al voorbij na 4,5 seconden. Nog beter doen dan deze waarden zal dus een serieuze uitdaging zijn voor de ingenieurs uit Crewe, het lijkt ons eerder logisch om zich te richten op het immense gewicht van 2.300 kg. Met het gebruik van lichtere materialen – koolstof, aluminium, .. – en een gestript interieur geraak je ook al heel wat verder.

Of deze Conti RS of SuperSport een volwaardige familietelg zal worden of een zoethoudertje is nog onduidelijk, net zoals wanneer we hem mogen aanschouwen onder perfect geplaatste salonverlichting. Met een basisprijs van €190.575 voor de V8 S moet je voor het komende model toch rekenen op minstens €225.000, een extra snelle Continental GT Convertible zit er misschien later nog in.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...