Officieel: Land Rover Discovery Vision Concept

Land Rover Discovery Vision Concept Header
Daags voor zijn beursdebuut stuurt Land Rover zijn Vision Concept van de Discovery de wereld in.

In het najaar van 2013 gaf Land Rover zijn Discovery 4 alweer een facelift. Een nieuwe grille, wat LED’s en ander schoeisel moest volstaan om de gemiddelde Duitse beursganger tevreden te stellen. Ons leek het eerder een “zoek de verschillen” plaatje. Vandaar dat de Britse constructeur het opschrift op de motorkap van het gefacelifte model wijzigde van LAND ROVER naar DISCOVERY. Zo werd het voor de buurman ook meteen duidelijk dat je geen goedkoop einde-reeksje had aangeschaft. Ondertussen bleef het wachten op een investering van Tata om de populaire Discovery een volwaardige opvolger te geven. Die opvolger komt er binnenkort aan.

Zo kregen we in het begin van de maand de eerst teaser en nu de eerste bewegende beelden van de Discovery Vision Concept. Morgen wordt hij voorgesteld op de New York Auto Show. De voornaamste verschillen met de LR4 zijn kortere overhangen en een opvallend sportiever voorkomen. De tweedelige kofferklep lijkt binnenkort exclusief voor de Range Rover te zijn weggelegd. Op de Vision Concept steekt namelijk een exemplaar uit 1 stuk. Om het verlies van die social seat te compenseren werd een uitschuifbaar verlengstuk in de achterbumper ingewerkt. Items die we hoogstwaarschijnlijk niet zullen terugzien op de productieversie zijn de suicide doors waarbij in tegenstelling tot de Opel Meriva, de B-stijl volledig wordt geëlimineerd. Binnenin wordt de 2+3+2 zetelconfiguratie op rails geplaatst zodat zowel een reisje met het gezin als een trip naar de Ikea tot de mogelijkheden behoort. (via: WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...