Spyshots: Audi RS3 is bijna klaar

Spyshots: Audi RS3 is zo goed als klaarMet de nieuwe S3 wist Audi de juiste sneer al te raken voor wie sportieve ambities heeft, de komende RS3 zou nog meer weten te bieden.

De Audi A3 familie is de laatste jaren volledig vernieuwd met een driedeurs, een Sportback, Berline en zelfs een Cabrio. Van elk kan je ook een sportieve S3 variant krijgen met een driehonderdtal pk, toch is er nog ruimte voor een overtreffende trap. Die komt onder de RS3 noemer en zal enkel als Sportback te verkrijgen zijn, op basis van onderstaande spyshots verwachten we een nakende onthulling. In het najaar zijn er nog enkele serieuze autobeurzen die kans maken, andere geruchten spreken dan weer van een onthulling in Genève volgend jaar.

Wanneer de wagen voorgesteld mag worden zal ons een worst wezen, we zijn hoe dan ook alvast razend benieuwd naar wat de ingenieurs klaar wisten te spelen in hun diepe kelders te Inglostadt. Volgens de laatste geruchten blijft de knapklinkende 2.5-liter vijfcilinder op post om maar liefst 370 pk richting de vier wielen te schotelen. Zelf schakelen zou er niet inzitten, de S-Tronic versnellingsbak met schakelflippers aan het stuur komt steevast mee met de komende Audi RS3. Dezelfde krachtbron zou later ook zijn opwachting maken in de sportiefste TT-RS variant!

Visueel verwachten we een vrij agressief voorkomen voor deze bijzondere A3 met een nieuwe grille, sideskirts, knappe velgen en twee ovalen uitlaten aan de achterzijde. Binnenin zal er dan weer stevig gebruik gemaakt worden van koolstofvezel en alcantara met een feilloze afwerking. De stuurinrichting, ophanging en remkracht wordt uiteraard ook niet vergeten, het is duidelijk dat Audi kosten noch moeite spaart om zich terug bovenaan het segment te nestelen. De Mercedes A45 AMG en BMW M135i, M235i en M2 weten waaraan ze zich mogen verwachten..

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...