Officieel: MINI Countryman facelift

Officieel: MINI Countryman faceliftOp een volledig nieuwe MINI Countryman is het nog even wachten, maar om het succesverhaal tot de aflossing te verlengen krijgt het huidige model toch nog een subtiele facelift!

Volgende week start de New York Auto Show en daar zullen de sympathieke Duitsers de grootste MINI presenteren met enkele opfrissingen. Voor grote visuele wijzigingen is het uiteraard nog wachten tot wanneer de nieuwe MINI Cooper goed begint te lopen, al kan je toch nieuwe velgen, LED dagrijlichten en een gewijzigde grille terugvinden. Om de avontuurlijkheid van deze crossover nogmaals in de kijker te zetten werden er ook 3 nieuwe koetswerkkleuren voorzien met allen een knappe exotische naam, namelijk Jungle Green, Midnight Grey én Starlight Blue!

Ook binnenin werd er eens goed gekeken naar wat er wat beter kon en waar nodig werd er ingegrepen. Zo verwelkomen we graag het MINI Connected multimedia- en navigatiesysteem dat terug volwaardig voldoet aan de veeleisende lifestyleconsument anno 2014. Denk dus maar aan Twitter, Facebook, Foursquare en zelfs een RSS feedreader. Daarnaast werd er ook stevig gebruik gemaakt van chroom voor de afwerking van diverse accenten, het audiosysteem kreeg ook een upgrade. Technologisch maakt de Countryman MY15 misschien wel de grootste sprong voorwaarts met onder meer een nieuw bandendrukcontrolesysteem, adaptieve verlichting, een panoramisch glazen dak en een multifunctioneel stuurwiel met bedieningselementen. Voor de sportievelingen werd de John Cooper Works catalogus ook wat aangedikt, je kan dus nog steeds naar hartenlust configureren tot wanneer je jouw ideale MINI Countryman hebt samengesteld.

Motorisch blijft alles grotendeels bij het oude aanbod, al werden alle drie- en viercilinder krachtbronnen geoptimaliseerd om nu alreeds te voldoen aan de EURO6 uitstootnormen. Naast de instappers met benzine en diesel heb je ook nog de Countryman S modellen, het summum blijft uiteraard de MINI Countryman John Cooper Works die standaard ook met de 4ALL vierwielaandrijving komt. Indien je deze vorm van veiligheid verkiest voor een andere uitvoering ben je aangewezen tot de optielijst.

De vernieuwde MINI Countryman staat tegen de zomervakantie bij je favoriete dealer, omtrent de prijzen werd nog niets gecommuniceerd. Gezien de beperkte ingrepen verwachten we geen excessieve prijsverhoging ten opzichte van het huidige gamma dat schommelt tussen de €20.600 (Countryman One) en €38.270 (Countryman JCW).

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...