Eerste foto’s: Interieur Mercedes AMG GT

Eerste foto's: Interieur Mercedes AMG GTMet het vrijgeven van de eerste interieurfoto’s geeft Mercedes officieel de komst toe van de AMG GT!

Het rijk van de Mercedes SLS AMG lijkt stilaan op zijn einde te lopen na een mooie carrière met heel wat verschillende uitvoeringen. Als laatste daad lanceerden de Duitsers dan ook een SLS GT Final Edition maar in de coulissen wordt er stevig gewerkt aan een opvolger. Die zou het doen zonder de legendarische vleugeldeuren maar zou het mooiste design – als we de pr mensen mogen geloven – meekrijgen dat we de laatste jaren zagen bij Mercedes.

Met deze eerste officiële interieurbeelden hebben we alvast een sfeerbeeld hoe het er aan toe zal gaan in de AMG GT, voor de officiële lancering is het vermoedelijk nog wachten tot september wanneer de Paris Motor Show zijn deuren opent. We zien een nieuwe knappe en kleurrijke middenconsole met dezelfde muiscontroller die ook de C-Klasse meekreeg, het zwevende multimedia- en navigatiesysteem blijft nog steeds op post. Tijdens de Grote Prijs Formule 1 van Duitsland previewt Mercedes naar goede gewoonte wel een komend model, misschien weten we midden juli dus al heel wat meer!

Qua motoren zijn we alreeds tot het besef gekomen dat we afscheid zullen nemen van de legendarische 6.2-liter grote V8, aan alle leuke liedjes komt jammer genoeg een eind. In ruil krijgen we een nieuwe 4.0-liter V8 met 2 turbo’s – door het samensmelten van twee A45 AMG motoren – die in staat zal zijn om meer dan 450 pk genereren. De komst van een vierwielaangedreven AMG GT S model is nog onduidelijk, een meer track oriënted Black Series met een stevige 500 pk zou er wel alreeds inzitten. Ook de komst van een Roadstervariant is nog niet zeker, al zijn er heel wat zonnekloppers uit St Tropez en Monaco die zo’n dakloze AMG GT verkiezen.

Nog heel wat vraagtekens bij de nieuwe supercar uit Afflerbach maar met deze eerste officiële informatie mogen we aannemen dat de mediacampagne gestart is. In de volgende maanden zullen we dus met mondjesmaten teasers, officiële testfoto’s en cijfermateriaal te zien krijgen, geduld is een schone deugd!

Eerste foto's: Interieur Mercedes AMG GT

Eerste foto's: Interieur Mercedes AMG GT

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...