Circuitminded Ferrari LaFerrari XX komt in 2015

Ferrari LaFerrari's worden eindelijk geleverdNa alle eerdere ontkennende woorden is het nu toch bevestigd in de wandelgangen, er komt een LaFerrari die nog beter zal presteren op het circuit!

Het is niets nieuw meer om in autoland eerst moord en brand te schreeuwen en diverse geruchten te ontkennen en dan later toch naar buiten te komen met bevestigden woorden. Toch proberen de merken de informatiestroom zoveel mogelijk naar hun hand te zetten zodat de marketingsafdeling hun masterplan volledig kan uitvoeren. Vanuit Maranello werd nu namens Antonello Coletta (opperhoofd van Ferrari Sporting Activity Department) verklapt dat de focus van de ingenieurs ligt op een track oriënted laFerrari.

Alle beschikbare straatexemplaren zijn al de deur uit maar de meest vermogende Tifosi zijn toch nog op zoek naar iets speciaals. Net zoals bij de 599 GTB Fiorano en de Enzo zou er nu ook een XX variant van de LaFerrari in de pijplijn zitten, begin volgend jaar zou alles duidelijk moeten zijn aldus Coletta. Of de deelname aan het Le Mans kampioenschap hiermee uitgesloten wordt is niet geheel duidelijk, wie weet is de LaFerrari XX in tegenstelling tot zijn volbloed racebroeders wél straatlegaal.

In de huidige configuratie bezit de Ferrari LaFerrari maar liefst 963 pk dankzij de samenwerking tussen een 6.3-liter V12 en een elektromotor, het schakelen gaat via een 7-traps versnellingsbak met dubbele koppeling. Dankzij de Manettino schakelaar kan je een passende motorsetup kiezen voor de Stijgerende Raspaard zoals RACE, SPORT of WET. In optimale omstandigheden ben je in staat om 350 km/u te bereiken terwijl de befaamde stoplichtsprint alreeds voorbij is in minder dan 3 seconden. Hiermee is de LaFerrari de allersnelste Ferrari ooit, toch is er duidelijk nog ruimte voor petrolheads met een circuit in de achtertuin. (Via Drive)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...