Dacia Duster rolt 1.000.000 maal van de band

Dacia Duster rolt 1.000.000 maal van de bandDe Dacia Duster duikt meer dan frequent op in het straatbeeld, geen wonder dat de productie alreeds voorbij 1.000.000 exemplaren is!

Initieel niet bedoeld voor onze contreien maar eerder voor Oost-Europa en in het Zuiden, toch is de Duster een volbloed succesverhaal. Je krijgt een terreinwagen – met optioneel vierwielaandrijving – met een hogere zitpositie, stoere looks, een betrouwbare krachtbron van Renault makelij en een zeer toegankelijk prijskaartje. Desondanks zijn er heel wat mensen die de Duster wat lachwekkend vinden, maar de hoge productiecijfers bewijzen toch dat er ook een hoop fanboys zijn.

Wereldwijd kan je de Dacia Duster vinden in 100 landen, al zijn er enkele regio’s waar hij een Renault badge meekrijgt. De eerste generatie had 3 succesvolle productiejaren achter de rug toen men vorig jaar met een opgefriste Duster kwam aanzetten, ook die gaat ongetwijfeld verder op hetzelfde elan. Het interieur kreeg een makeover, de motoren werden wat milieuvriendelijker en zuiniger en er kwam een gloednieuwe TCe viercilinder.

Lees hier onze rijtest met de nieuween hier de oudeDacia Duster!

Rijtest: nieuwe Dacia Duster 2.0

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...