BMW X5 eDrive is bijna klaar!

BMW X5 Concept eDrive
BMW toont op de New York Auto Show een update van de X5 eDrive Concept.

BMW bevestigde met de investeringsplannen voor de fabriek in het Amerikaanse Spartanburg meteen ook de komst van een X5 Plug-In Hybrid. Een exacte timing willen de Duitsers nog niet kwijt, maar in New York tonen ze alvast een update van de X5 eDrive Concept.

Op het eerste zicht trekt de update als twee druppels water op het concept in Frankfurt, al zijn er volgens BMW een hele reeks verfijningen gebeurd. De X5 kreeg zo een Silverflake metaalkleurtje mee met blauwe BMW i accenten, nieuwe langsdragers en exclusieve 21-inch aluminium velgen. Binnenin siert Ivory White leder de zetels en zorgen pianolak en blauwe accenten voor het contrast. Verder werd “eDrive”-belettering in de hoofdsteunen geborduurd, is er een blauwe sfeerverlichting en zijn ook alle stiksels in het blauw uitgevoerd.

Het belangrijkste vinden we vanzelfsprekend onder de motorkap: een hybride aandrijflijn bestaande uit een 2.0-liter turbomotor met 245 pk en een 95 pk sterke elektromotor. De lithium-ion batterij werd verborgen onder de koffer. Dankzij de combinatie benzine-elektro sprint de X5 eDrive in minder dan 7 seconden naar 100 km/u en rijd je tot wel 30 kilometer volledig elektrisch. Natuurlijk zorgt het veelvuldig gebruik van elektriciteit ook voor een daling van het gemiddelde verbruik en heeft de X5 op papier ondanks zijn afmetingen al genoeg aan 3,8 l/100 km. De CO2-uitstoot van slechts 90 g/km komt ongetwijfeld eveneens goed uit voor het Voordeel Alle Aard. Tot slot werd de Driving Experience Control aangevuld met volgende opties: AUTO eDrive (gebalanceerd), MAX eDrive (volledig elektrisch) en SAVE (elektro-power houden voor later).

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...