Officieel: Bugatti Veyron Vitesse Black Bess

Officieel: Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Black BessBugatti stelt op het Autosalon van Beijing de Veyron Grand Sport Vitesse Black Bess voor.

Deze dakloze Veyron is de vijfde telg binnen de Bugatti Legends reeks van telkens 3 beschikbare exemplaren, alle beetjes helpen natuurlijk om de laatste Veyron’s eindelijk verkocht te krijgen en zich vervolgens op de toekomst richten. Terwijl de vorige actiemodellen verwezen naar de Type 35 eert deze Black Bess de Type 18 uit 1910. Toen waren er slechts 7 exemplaren gebouwd die elk een roemruchtige eigenaar kregen, zo had Roland Garros – de Fransman, niet het tennistoernooi – er één en won Ettore Bugatti himself met een Type 18 honderd jaar geleden de prestigieuze Mont Ventoux Hill Climb.

De Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Black Bess herken je aan de exclusieve donkerzwarte koetswerkkleur, matzwarte velgen, naakte koolstofvezel en de gouden afwerking. Aan de binnenzijde krijg je ook een resem Legends logo’s en een leuke kindertekening van wat een Type 18 moet voorstellen. Motorisch krijg je evenveel kracht als de rest van de Veyron Vitesse’s, de 8-liter W16 blijft trouw op post met zijn 1.200 pk! Hiermee kan je – als je een lang stuk asfalt ter beschikking hebt – meer dan 400 km/u aantikken met de haren in de wind, de prijs voor deze brok technologie ligt boven de 2 miljoen euro!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...