Spyshots: Facelift Mercedes ML-Klasse is bijna klaar

Spyshots: nieuwe Mercedes ML-Klasse is bijna klaarDe huidige M-Klasse kennen we al sinds eind 2011, Mercedes is dus druk bezig met de ontwikkeling van een deugddoende facelift!

De 3e generatie van de Mercedes’ terreinwagen zit volgend jaar in de helft van zijn levenscyclus en traditiegetrouw komt er dan een opfriskuur om zijn troeven terug mooi in de verf te zetten. Visueel krijgt de vernieuwde ML wat stijlelementen wat de S-Klasse en C-Klasse zoals de elegante grille vooraan en de platte sieruitlaten. Dankzij het gebruik van de laatste generatie LED en bi-xenonverlichting verwachten we ook een aangepaste lichtsignatuur, al zal je de wagen nog steeds herkennen aan zijn vertrouwde vorm.

Binnenin krijgt de luxueuze terreinwagen uiteraard een make over met kwalitatievere materialen en een strakkere afwerking. Een gewijzigde dashboardlayout zoals die van de C-Klasse zou bovendien een grote kans maken om de 5 inzittenden te verwennen. Het COMAND multimedia- en navigatiesysteem is ook al wat achterhaald, dus mogen we ook daar een snellere en meer intuïtieve gebruikservaring verwelkomen!

Onder de motorkap zal er naar goede gewoonte ook nog eens goed gekeken worden naar de efficiëntie en zuinigheid van de grotere krachtbronnen. Net zoals bij de SL-Klasse vermoeden we dat de huidige ML350 de baan zal ruimen om een ML400 – met 333 pk – te verwelkomen. De komst van een hybride lijkt ook een zekerheid terwijl de nieuwe negentraps ZF automaat voor een nog soepelere rijervaring zal zorgen. Omtrent de ML63 AMG variant is nog bijzonder weinig geweten, maar gezien de populariteit van deze kolos verwachten we een soortgelijke facelift later op de agenda, net zoals de nog meer reusachtige GL-Klasse die gebruik maakt van hetzelfde platform.

Ergens in 2015 zou Mercedes de vernieuwde M-Klasse voorstellen en als verrassing zouden we ook een Coupe-variant krijgen die volgens de laatste geruchten de MLC naamgeving krijgt. De eeuwige concurrent uit München maakt de borst al nat, al werd het luxe SUV gamma daar ook nog net vernieuwd!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...