Mercedes Concept Coupe SUV is een MLC voorbode

Mercedes Concept Coupe SUVHet succes van de BMW X6 zet de andere merken ook aan om met een SUV Coupe te komen. Mercedes begint alvast voorzichtig met een Concept Coupe SUV!

Binnenkort start in Beijing het nationale autosalon en gezien de opkomende wereldeconomie doen meer en meer automerken hun uiterste best om ook daar in the picture te lopen. Rasechte wereldprimeurs worden er vandaag de dag nog niet onthuld, maar om concepten te lanceren is er ginds weldegelijk een gunstig klimaat. Mercedes volgt mooi deze tendens en komt met een grote SUV met een aflopende daklijn en doopt hem logischerwijs om tot Concept Coupe SUV.

Zowel qua techniek als looks zal deze hippe terreinwagen heel wat delen met de toekomstige M-Klasse, die momenteel het laatste testwerk ondergaat. Ook de productie van de nieuwe SUV zal plaatsvinden in de Verenigde Staten (Tuscaloosa) samen met de ML en de GL die hetzelfde platform en motorisaties delen.

Op 20 april gaan de deuren open in Beijing en dan verwachten we een hoop nieuwe informatie en duidelijk beeldmateriaal omtrent deze nieuwe Mercedes. Net zoals bij de BMW X6 zal de styling op z’n zachtst uitgedrukt heel wat emoties doen opwekken, terwijl de wagen ook voldoende sportief voor de dag zal moeten komen. Voor 2015 verwachten we nog geen feitelijk productiemodel, erna kan het allemaal wel snel gaan!

Mercedes Concept Coupe SUV is voorbode voor MLC-Klasse

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...