Land Rover maakt motorkap doorzichtig

Land Rover Transparant Bonnet
In de al dan niet nabije toekomst zie je obstakels in je Land Rover gewoon door je motorkap heen.

Al zijn alle SUV’s uit de winkel van Land Rover uiterst capabel op de meest onherbergzame terreinen, een klein minpuntje is dat de wagens nogal omvangrijk zijn en je eigenlijk zo af en toe wel wat zicht mist over de omgeving. De laatste modellen worden al uitgerust met allerlei helpende camera’s, maar nu komt Land Rover ook naar buiten met een baanbrekende nieuwe technologie: de ‘Transparent Bonnet” ofwel “Doorzichtige Motorkap”.

Met behulp van camera’s in de grille vooraan worden beelden gestuurd naar het Head-Up Display in de voorruit waarmee het mogelijk wordt om als het ware door de motorkap heen te kijken. De technologie stelt de bestuurder in staat om bij het beklimmen van steile hellingen of het manoeuvreren in krappe ruimtes een augmented reality-beeld te zien van het terrein direct voor de auto, maar ook de hoek en positie van de voorwielen. Natuurlijk kan het vrouwen ook helpen in de voor een Range Rover oh zo krappe parkeergarages.

De “Transparent Bonnet” technologie wordt het eerst getoond op de Discovery Vision Concept, een wagen die binnenkort op de New York International Auto Show zal staan. Een commercialisering van het systeem is nog niet voor meteen, maar aan het tempo dat nieuwe technologieën zich tegenwoordig verspreiden mogen we het toch zeker binnen de 5 jaar in de optielijst verwachten.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...