Komende Audi Q4 richt pijlen op de BMW X4

Komende Audi Q4 richt pijlen op de BMW X4
Audi zit niet stil en brengt een Q4 Concept mee naar de Beijing Motor Show!

De Duitse premiummerken zijn heer en meester in het bouwen van kwalitatieve wagens en zoeken elke dag opnieuw naar nieuwe koetswerkvormen en niches om op te vullen. Vorige maand kwam BMW nog met een X4 SAC op basis van de vierdeurs X3 mini SUV, vandaag geeft Audi de eerste schetsen vrij van wat ooit een Q4 moet worden.

Als basis wordt er ook hier gebruik gemaakt van de Q3 die het doet met meer deuren, al zijn er heel wat kooplustigen die best wat gebruiksgemak willen opgeven in ruil voor een knap aflopende daklijn. De schetsen doen ons zowel voor het interieur als exterieur denken aan de Audi Allroad Shooting Brake Concept die zich kort nadien vertaalde in een nieuwe TT, de Duitsers uit Ingolstadt slaan overduidelijk een nieuwe designrichting in.

Motorisch moeten we nog even alle officiële details afwachten die ongetwijfeld indrukwekkend zuinig, efficiënt en milieuvriendelijk zullen zijn. Het gebruik van Quattro vierwielaandrijving lijkt voor een crossover misschien net wat teveel van het goede, al hebben de designers en ingenieurs bij een concept iets meer vrijheid. Tegen het einde van het jaar zou deze premium rivaal van de BMW X4 en Range Rover Evoque al zeer dicht bij productie moeten staan, later volgen ongetwijfeld snellere R(S) varianten!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...