Officieel: Mercedes SL400 Roadster

Officieel: Mercedes SL400 RoadsterMercedes blijft sleutelen aan het motorengamma en komt daarom binnenkort met een krachtigere en zuinigere instapper voor de SL Roadster.

Binnenkort nemen we afscheid van de Mercedes SL350 en zijn atmosferische V6, maar heel hard huilen moeten we niet doen. De vervanger wordt namelijk een krachtigere SL400 Roadster. Die krijgt het 3.0-liter V6 motorblok met dubbele turbo dat we al kennen uit de E400, hier goed voor 333 pk en 480 Nm. Dat is een mooie toename (+17 pk en 110 Nm) ten opzichte van zijn voorganger, terwijl de CO2 uitstoot beperkt blijft tot 172 g/km. De Mercedes SL400 heeft een theoretisch verbruik van 7,2 liter benzine en komt steeds met een 7G Speed automatische transmissie.

Hierdoor kan je met alreeds een Euro6 geclassificeerde zescilinder in 5,2 tellen aan 100 km/u zitten terwijl de topsnelheid naar goede Duitse gewoonte elektronisch gelimiteerd werd op 250 km/u. Prijsmatig kan je heel ver gaan in deze luxueuze klasse, starten doe je net boven de magische grens van €100.000! De eerste leveringen van de Mercedes SL400 nog voor de zomervakantie. Technologisch staat de SL-Klasse ook heel hoog aangeschreven, zo krijg je de hulp van actieve en passieve systemen inzake rijvaardigheid en veiligheid. Dankzij het Frontbass systeem kan je zowel met het dak open als gesloten toch genieten van je highend geluidsinstallatie!

Naast deze nieuwe SL400 kan je bij Mercedes ook een V8 variant krijgen met 435 pk terwijl er ook 2 AMG varianten te verkrijgen zijn. De Mercedes SL63 AMG doet het momenteel met 530 pk, maar er wordt verwacht dat deze binnenkort ook een vermogensupgrade zal krijgen, de SL65 rekent op zijn beurt nog steeds op een impressionante 6.0-liter V12 om 630 pk en 1.000 Nm te generen!

2014-Mercedes-Benz-SL-400-1

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...