Ford Focus RS uitgesteld

Ford Focus RS500
De nieuwe Ford Focus RS zal in tegenstelling tot gepland nog niet in 2015 op de markt komen.

Hoewel oorspronkelijk aangenomen werd dat de nieuwe Ford Focus RS in 2015 de straten zou terroriseren, nam Stephen Odell als Europees hoofd in een interview met Autocar enkel volgende woorden in de mond: “There’s nothing to talk about”. Hoogstwaarschijnlijk wil Ford afwachten hoe de nieuwe Mustang het ervan afbrengt wanneer die in begin 2015 op het Europese vasteland wordt gelanceerd.

De nieuwe Ford Focus RS zal onder de motorkap alvast dezelfde krachtbron krijgen: een 2.3-liter viercilinder EcoBoost met een vermogen dat om en bij de 330 pk zal liggen. Gezien Ford de Focus sinds de laatste generatie enkel als vijfdeurs aanbiedt, moeten we niet meteen een driedeurs verwachten. De aandrijving wordt opnieuw uitsluitend op de voorwielen verwacht, waarbij een aangepaste RevoKnuckle koppelstuur en onderstuur tracht tegen te houden.

Verder zou de nieuwe Ford Mondeo eind dit jaar eindelijk Europa bereiken, ondertussen bijna drie jaar later nadat de gelijkaardige Fusion in de Verenigde Staten werd gelanceerd. De meest premium versie zal de Vignale zijn, welke ondertussen al enkele autoshows aandeed. (Via: Autocar)

Ford Focus RS

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...