Officieel: BMW M4 Cabrio

BMW M4 Cabrio
Hij zat er al even aan te komen: BMW lanceert in New York de M4 Cabrio.

De BMW M3 Berline is lekker praktisch, de BMW M4 Coupé heeft de meest gespierde kont en voor wie wil genieten met de haren in de wind is er nu ook de M4 Cabrio. Al moet deze absoluut niet onderdoen, want de agressieve styling maakt van de M4 Cabrio een dakloze bodybuilder. Het grootste verschil met de Coupé wordt vanzelfsprekend gevormd door het elektrisch inklapbare dak, dat in 20 seconden en tot 18 kilometer per uur naar beneden komt. Naar traditie is dit een hardtop, wat het comfort in de wintermaanden en op de autosnelweg nog eens extra ten goede komt.

Binnenin krijgen we dan weer een 1-op-1 kopie van het M4-interieur, bestaande uit een met leder bekleed sportstuur, comfortabel doch sportief meubilair, een M versnellingspook en wat M naamplaatjes. Ook onder de motorkap krijgen we exact hetzelfde recept: een 431 pk sterke 3.0-liter zes-in-lijn turbomotor met een koppel van 550 Nm. In de sprint van 0-100 km/u moet je slechts een tiende van een seconde inleveren: 4,2s met DCT-automaat en 4,4 seconden met de manuele zesbak. Genieten gaat in de M4 Cabrio intenser maar niet sneller: de topsnelheid bedraagt net als de Berline en Coupé een elektronisch begrensde 250 km/u.

Tot slot is ook het Active M Differential en een M-gestuurde stuurbekrachtiging van de partij. Reguliere M remmen zijn standaard, maar carbon-keramische exemplaren behoren samen met een adaptieve M-ophanging tot de optielijst. De lancering van de M4 Cabrio zal in de late zomer van start gaan.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...