Opgelet: Sahara-zand!

Gespot: Rolls Royce Ghost EWB in de Carwash Gentbrugge
Donderdag en vrijdag waait er Sahara-zand over het land, je autowasbeurt stel je dus beter nog even uit.

Nu de lente volop in het land is beslissen vele mensen hun geliefde bolide een goede beurt te geven. Wie is er nu niet fier op z’n eigen wagen die schittert als een spiegel in de zon? De een kiest resoluut voor de wasstraat terwijl de ander liever zelf de handen uit de mouwen steekt. Nog anderen hebben daar personeel voor. Zo draaien de carwashes de laatste dagen op volle toeren. Maar de komende dagen is het toch aangeraden eventuele poetsplannen uit te stellen tot na het weekend.

Donderdag en vrijdag valt er mogelijks Sahara-zand uit de lucht. Dat zand is afkomstig uit Marokko en wordt door straalstromen meegenomen richting Zuid-Spanje waarna het ook ons land doorkruist. Het waait al sinds enkele dagen over het land maar valt slechts in geringe hoeveelheden uit de lucht. Pas wanneer het gaat regenen nemen de druppels het fijne stof en zand mee naar beneden. Aan de andere kant van het kanaal regende het eerder deze week met vuile wagens tot gevolg. (via: NB)

Porsche Panamera

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...