Jaguar XE krijgt V6 uit F-Type

Jaguar XE 2015
Jaguar bevestigt dat de nieuwe XE middenklasser onder meer de V6 uit de F-Type meekrijgt.

Jaguar maakt zich volop klaar voor de komst van hun nieuwe middenklasser en ook de concurrenten mogen zich schrap zetten. De nieuwe XE zal immers beschikbaar zijn met de 3.0-liter V6 uit de F-Type, goed voor een vermogen van 340 pk in de F-Type en 380 pk in de F-Type S. Hoeveel pk hij in de XE zal leveren is nog niet geweten, maar zolang er geen XE-R komt, wordt dit ongetwijfeld de topper.

Om serieus te concurreren met de BMW 3-Reeks, Audi A4 en nieuwe Mercedes C-Klasse zal Jaguar vanzelfsprekend ook een meer ecologische 2.0-liter viercilinder en een reeks diesels aanbieden. De zuinigste versies daarvan zullen in staat zijn hun CO2-uitstoot te beperken tot onder de 100 g/km. We verwachten de Jaguar XE later dit jaar met een verkoop die vervolgens in 2015 van start zou gaan.

Jaguar XE Sedan

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...