Groen licht voor aprilgrappen

Mini Paceman GoalCooper
Vandaag was er maar weinig serieus nieuws te bespeuren in autoland, wij sommen de aprilgrappen even op.

MINI
MINI komt met een speciale editie van de Paceman John Cooper Works, de Paceman GoalCooper. Gezien Brazilië dit jaar gastheer is voor het 2014 FIFA WK, is de oorsprong van de themawagen niet ver te zoeken. Zo valt er niet naast de opvallende Braziliaanse kleurencombinatie te kijken. De verschillende panelen werden in een groen, geel of blauw jasje gestoken. Binnenin liggen er grasgroene vloermatten en schuift er tussen de stoelen een mini tafelvoetbal. Achteraan kan de achterbank zelfs worden neergeklapt om vervolgens een net te kunnen spannen. Vervolgens kan de koffer als goal dienen. De score kan worden bijgehouden d.m.v. een iPad die achter de passagiershoofdsteun hangt. Bovendien kan scoren zelfs ’s nachts dankzij LED schijnwerpers. Vanwaar dan de naam GoalCooper? Omdat de Paceman niet enkel de goal herbergt maar ook de goalkeeper is. De Park Distance Control sensors doen de kofferklep sluiten zodra een schot richting doel wordt genomen.

Opel
Ook bij Opel houden ze van het WK en van Brazilië. Zo werd een Opel Astra omgebouwd tot een Astra Copacabana voor 1 april. Op het dak staat de Braziliaanse vlag en zijdelings een dansende lijn met palmbomen. Ook de spoiler en spiegelkappen kregen een donkergroen tintje. Binnenin gaat het nog een pak verder met o.a. een ijsmachine in het handschoenkastje, een alcoholvrije Caipirinha dispenser, een vuvuzela toeter en live voetbal op het infotainment systeem. De zetelbekleding is van echt gras.

Citroën
Voetbal lijkt een populair thema op 1 april 2014, ditmaal levert de Londense voetbalploeg Arsenal de nodige inspiratie om een Cactus aan te pakken. De Cactus wordt gekenmerkt door dezelfde kleuren als het wapenschild van Arsenal. Een algemene rode kleur met blauwe Airbumps en enkele gouden details zoals de velgen. Achterop de C-stijl staat datzelfde wapenschild om duidelijk te maken voor wie je supportert. Hij zou in een beperkte oplage van 11 stuks verkrijgbaar zijn, uitgezonderd bij Citroën Tottenham dan.

Peugeot
Bij Peugeot doen ze het iets minder extreem. Je kan voortaan het geluid van je toeter zelf kiezen. Zowel uit een lijst bestaande geluiden als een zelfgekozen audiobestand dat je via je smartphone kan uploaden. Het “car horn individualization program” wordt uitsluitend beschikbaar voor wagens die uitgerust zijn met “Audio Sonic Technology”.

BMW
Vanaf nu lijkt het zelfs in de zone 30 dat je 120 km/u rijdt! Dit dankzij het door BMW ontworpen Force Injection Booster systeem. Het systeem gebruikt kinetische energie om positieve G-krachten op te wekken. Vervolgens worden deze richting de passagiers gestuurd door de ventilatieroosters. Gelijktijdig worden lichte elektrische schokken door de stoelen gestuurd voor maximale sensatie.

MINI
MINI deed dit jaar extra haar best. Zo komen ze ook met een MINI Cooper T. In het Engels klinkt die laatste letter als “tea” ofwel thee in het Nederlands. Dat is de nieuwe naam van een groene MINI die rijdt op theebladeren biobrandstof. Zo zou de wagen 40 mpc (=miles per cup) kunnen rijden. Omdat de theedrinkende Britten ook graag een koekje bij hun thee eten heeft MINI nog een extra beveiliging ingebouwd. Om te voorkomen dat er ook koekjes in de tank worden gestopt wordt een “Dunk Avoidance Technology” (DAT) systeem ingebouwd. Deze versie zal verkrijgbaar zijn in enkele kleuren waaronder Earl Grey, Chamomile Yellow en Red Bush.

Honda
Voor de doe-het-zelver onder ons komt Honda met een zelfbouwpakket van de Honda Fit, bij ons beter bekend als de Jazz. De Fit telt meer dan 180.000 onderdelen welke allemaal tot aan je deur kunnen worden geleverd d.m.v. drones. Op die manier vermijd je montagekosten en komt het waarschijnlijk een pak goedkoper uit. Maar of hij achteraf ook door de keuring zal geraken? Dat betwijfelen we.

Skoda
Tegenwoordig kunnen wagens niet enkel worden gespoten, maar ook gewrapped of bekleed met allerhande materialen. Zo pakt Skoda uit met een speciale Yeti Ice die bekleed is met een soort witte vacht. De vacht werd speciaal ontwikkeld door medewerkers uit de Himalaya. Een kleine knipoog naar de verschrikkelijke sneeuwman, beter bekend als Yeti die in het Himalaya gebergte zou wonen. Het ziet er niet alleen uniek uit, het is ook praktisch. Zo werkt het isolerend waardoor de verwarming kan worden uitgeschakeld. Bijgevolg verbruikt de wagen minder. Bovendien kunnen zelfs extensions worden besteld. Uiteraard krijg je shampoo en conditioner bij de wagen om hem proper te houden.

Volkswagen
Volkswagen laat weten dat het in samenwerking met RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals) honden heeft opgeleid om met een wagen te rijden. Zo leverde VW een speciaal aangepaste Amorak met o.a. verlengde rem- en gaspedalen. De honden werden op het RSPCA terrein succesvol opgeleid tot chauffeurs.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...