Officieel: Arrinera Hussarya

Arrinera Hussarya Polish Supercar
Een supercar uit Polen die van 0-100 km/u sprint in slechts 3,2 seconden? Dat kan enkel de Arrinera Hussarya zijn…Als we in huizen wonen die door Polen gemetst worden, waarom kunnen we dan ook niet gewoon rondrijden in Poolse automobielen? Dit is alvast de eerste supercar dat het kaartje made in Poland draagt en luistert naar de naam Arrinera Hussarya. Het design is volledig naar de hand van Pavlo Burkatskyy, al werd Arrinera Automotive bij het voorafgaand concept wel reeds beschuldigd een pietluttig replica gestolen te hebben.

Er werden dan ook enkele aanpassingen gedaan en gezien het voor een Pools bedrijfje wel heel erg duur zou zijn zelf aan motorenontwikkeling te beginnen doen, koos Arrinera Automotive voor een 6.2-liter V8 motorblok van GM. In dit Pools speciaalproduct levert die krachtcentrale maar liefst 650 pk en 818 Nm, volledig overgebracht op de achteras via een automaat met peddels. Die laatste zijn dan nog eens afkomstig van het Italiaanse CIMA. En de cijfertjes zijn supercar-waardig: 0-100 km/u in 3,2 seconden en een topsnelheid van 340 km/u.

Met hun uitstekende bouwkennis weten Polen dat staal nog steeds alles overwint. Dat gebruikten ze dan ook voor het chassis, al moesten ze om het leeggewicht van 1.315 kilogram te bereiken toch beroep doen op enkele composieten en uiteindelijk toch ook koolstofvezel. Een track package, een night vision en volledige carbon afwerking zijn ook optioneel beschikbaar. De basisprijs werd enkele jaren geleden aangekondigd als 160.000 dollar, maar gezien al het werk in de tussentijd – en natuurlijk inflatie – zal dat bedrag wel al lichtjes gestegen zijn. Arrinera is ervan overtuigd jaarlijks 100 klanten te vinden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...