Gerucht: Jaguar F-Type Club Sport

Jaguar F-Type Coupe 2014
Volgens de meest recente geruchten plant Jaguar een atletische lichtgewicht versie van de F-Type Coupé.

Momenteel is de snelste Jaguar F-Type de R Coupé met maar liefst 550 pk en 680 Nm. Deze Britse schone sprint van 0-100 km/u in amper 4 seconden en haalt zelfs een topsnelheid van 300 km/u. Alleen is er volgens Jaguar nog wat verbetering mogelijk en zeker op één specifiek vlak: gewicht.

Het is geen publiek geheim dat de Jaguar F-Type niet al te scherp op de weegschaal staat, want met 1.594 kilogram weegt bijvoorbeeld de F-Type S Coupé meer dan 100 kilogram meer dan een Porsche 911 Carrera S met gelijkaardig vermogen. De Britten zouden daarom met een Club Sport variant komen die potentieel maar liefst 200 kilogram minder weegt. Een gestripte cabine, lichtgewicht stoelen, koolstofvezel koetswerkpanelen en nog vele andere gewichtsbesparende maatregelen zouden daartoe bijdragen. Met carbon-keramische remmen alleen kan ook al meteen 21 kilogram worden geschrapt.

Naast het lagere leeggewicht zou de F-Type Club Sport zich onderscheiden met een nog agressievere bodykit. Al zijn er momenteel nog geen concrete plannen, want voor Jaguar die stap zet wil het zeker zijn dat er minstens 500 stuks van verkocht kunnen worden per jaar. Maar goed, ook Ian Callum bevestigde al dat er nog krachtigere varianten van de F-Type R Coupé komen. Wat het ook wordt, we krijgen dus sowieso nog zeker heel wat lekkers voorgeschoteld. (Via: WCF)

Jaguar F-Type Coupe 3

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...