Ook Honda gaat voor groen licht

Honda Traffic Light Avoidance
Niet alleen Audi, maar ook Honda zet in op een systeem dat helpt rode lichten te mijden.

Onlangs hadden we het nog over het Audi Traffic Light systeem, maar nu komt ook Honda op de proppen met plannen om een dergelijk hulpsysteem te lanceren. Binnenkort zullen de Japanners starten met het testen van het systeem in Utsunomiya, Japan. Net als bij onze Duitse buren is het systeem gericht op het verlagen van rode-lichten-stress, verminderen van ongevallen en het verlagen van het verbruik.

Wanneer je in je favoriete toekomstige Honda een kruispunt nadert zal je te zien krijgen hoe snel je moet rijden om een groen licht te hebben. Wordt het sowieso rood, dan wordt alvast aangeraden om het gaspedaal te lossen en zo brandstof te besparen. Wanneer je vervolgens tot stilstand gekomen bent, krijg je te zien hoeveel seconden het duurt tegen je opnieuw verder kan rijden. Honda hoopt dat het systeem een duidelijke impact toont op het verbruik en de CO2-uitstoot, waarna het systeem met wat steun van de overheid in de niet-zo-verre toekomst gelanceerd kan worden.

Honda verkeerslichten mijden Traffic Light System

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...