Spyshots: Mercedes CLA Shooting Brake AMG

Spyshots: Mercedes CLA Shooting Brake AMG
Van de Mercedes CLA Shooting Brake is er officieel nog geen sprake, al wordt er toch al druk getest met een sportieve AMG variant!

Onze Duitse vrienden zijn heer en meester in het bouwen van premium wagens in alle mogelijke segmenten, sinds enkele jaren mogen we ze ook loven voor hun creativiteit in het (herhaaldelijk) uitvinden van nieuwe niches en marktsegmenten. Gezien de knappe verkoopcijfers is er altijd wel een bepaalde doelgroep voor te vinden, al kunnen we de marketingsmensen soms iets minder goed volgen.

Onderstaande Mercedes CLA-Klasse in Shooting Brake variant geniet momenteel nog van een flinke portie camouflagetape maar de opzet is duidelijk: de heren uit Affalterbach uit verantwoordelijk voor deze testwagen. Zo herkennen we een scherpe voorbumper met een agressieve insteek, knappe multispaaks velgen en een dubbele uitlaat aan elke kant achteraan. Het interieur werden nog goed afgeschermd, maar als je even kijkt naar onze foto’s van de A45 AMG zal je al heel dicht bij het uiteindelijke resultaat komen.

Motorisch verwachten we ook dezelfde insteek als bij die A45 AMG en consorten (CLA45 en GLA45) namelijk een geblazen 2.0-liter die in staat is om maar liefst 360 pk en 450 Nm uit te spuwen! Het overige cijfermateriaal zal een sub 5 seconden sprinttijd en een top van 250 km/u bedragen terwijl de standaard bagageruimte van 470 liter voor een normale CLA-Klasse toch wel overtroffen zal worden.

Wanneer Stuttgart naar buiten zal komen met deze bagageverslindende CLA-Klasse en of ze per direct ook de AMG variant zullen meenemen is nog niet geweten. Het komende Autosalon van Shanghai (april) of Parijs (september) zijn grote kanshebbers, al zijn er ook nog grote Amerikaanse autobeurzen die deze première maar al te graag toebedeeld krijgen. De toekomst is alvast gunstig gezind voor de vlotte papa’s..

Lees hier onze rijtest met de Mercedes CLA220 CDI!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...