BMW X7 komt in 2017

Rijtest BMW X5 xDrive30d 2014 F15 - Header
Samen met een nieuwe investering kondigt BMW meteen ook een nieuwkomer in het X-gamma aan: de X7.

Naast een plaatsje onder de X5 en binnenkort misschien zelfs onder de X3 vond BMW ook nog een plaatsje boven de X6. In 2017 of 2018 zouden de Duitsers immers een gloednieuwe X7 lanceren. Deze zevenzitter crossover zou net als de X5 gebouwd worden in de Spartanburg fabriek te South Carolina, waarin BMW maar liefst 1 miljard dollar zal pompen met een nieuw investeringsplan. De jaarlijkse productie van de fabriek moet daarmee tot 450.000 stuks toenemen tegen het einde van 2016.

Over de X7 zelf werd verder nog amper iets gemeld, voor meer details zullen we dus nog even geduld moeten uitoefenen. De X5 Plug-In Hybrid wordt dan weer steeds concreter en zou in de nabije toekomst gelanceerd worden. Met de Concept X5 eDrive als voorbode zal deze een TwinPower viercilinder benzinemotor meekrijgen gelinkt aan een elektromotor en xDrive vierwielaandrijving. Daarmee is een sprint van 0-100 km/u voorbij in minder dan zeven seconden zonder dat het theoretische gemiddelde verbruik boven de 3,8 l/100 km kruipt. De volledig elektrische autonomie zou verder maar liefst 30 kilometer bedragen.

BMW X5 eDrive Concept 3

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...