Spyshots: Volkswagen Golf R Variant

Spyshots: Volkswagen Golf R VariantSchenkt Volkswagen de Golf Variant ook de R krachtkuur?

Enkele ingenieurs uit Wolfsburg testen momenteel op de Nürburgring een prototype van de Volkswagen Golf Variant R. Anno 2014 krijgen niet enkel hatchbacks een sportieve make over, maar zijn alle segmenten goed genoeg! Tijdens het Autosalon van Genève in 2013 hadden we al eens een Golf Variant R-Line Concept gezien, maar sindsdien bleef het bijzonder stil aan de overkant. De loslippige testpiloten waarschuwden wel dat er nog geen finale bevestiging is of er effectief een productiemodel zou komen.

Mocht er toch groen licht komen dan kan het allemaal vrij snel gaan dankzij de flexibiliteit – en verbondenheid – tussen de vele Volkswagen modellen. De Golf R doet met de 2.0-liter TSI die maar liefst 300 pk en 380 Nm weet te herbergen. Om al dat vermogen goed aan de grond te houden werd er standaard 4Motion vierwielaandrijving voorzien. Qua transmissie kan er hopelijk ook gekozen worden tussen een handbak met 6 versnellingen of een DSG automaat.

Visueel volgen de designers een bekend recept: agressieve voor- en achterbumpers, sideskirts, dakrails, sportieve jetsers en een stormvloed aan R logo’s. De Skoda Octavia RS Combi en Ford Focus ST Clipper bekijken deze nieuwe concurrentie alvast met argusogen, al lijken de verkoopprognoses voor een dergelijke hot combi toch eerder aan de lage kant.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...