Officieel: Hyundai ix20 Cross

Officieel: Hyundai ix20 CrossHyundai probeert de levensduur van de ix20 nog wat te verlengen en komt met een trendy ix20 Cross die het leven avontuurlijk toelacht!

Het SUV gamma bij de Zuid Koreanen situeert zich voornamelijk in het middensegment met de bijzonder populaire ix35 en in het premiumsegment met de Santa Fe, maar aan de onderzijde hebben ze nog wat speelruimte vrij. Vorig jaar zagen we heel wat nieuwe crossovers zoals de Renault CapturPeugeot 2008, Fiat 500L Trekking, Opel Mokka en nog veel meer, dankzij de laatste reeks spyshots weten we ondertussen dat Hyundai bezig is met de ontwikkeling van een volwaardige mini SUV.

Tot we dat nieuw model mogen aanschouwen – ergens medio 2015? – neemt de ix20 Cross de honneurs waar in het avontuurlijke B-segment. Vierwielaandrijving is hier totaal niet aan de orde, het volstaat om een hoge zitpositie, de looks en een functionele meerwaarde aan te bieden. De Hyundai ix20 Cross voldoet perfect aan al deze eisen, met de unieke 16″ aluminium velgen, het privacy glass en de plastieken omlijsting als bescherming tegen huis-tuin-en-keuken avontuur als ideale aanvulling op de vrij complete uitrusting (airco, cruise control, elektrische ramen, licht/regensensor, ..), de verschuifbare achterbank en zodanig een grote kofferruimte. De ix20 Cross komt standaard met het bekende multimedia- en navigatiesysteem – met achteruitrijcamera – dat probleemloos overweg kan met je iPod, iPhone, USB of Bluetoothverbinding. Eigenaars krijgen ook 7 jaarlijks updates van de navigatiekaarten, altijd handig met de blijvende verstedelijking van Vlaanderen.

Motorisch blijft de keuze voor een Hyundai ix20 Cross vrij beperkt, zo is er slechts 1 benzine en 1 diesel voorhanden. Dieselliefhebbers krijgen de krachtigste viercilinder, voor €23.349 is de 1.6 CRDi met 115 pk de jouwe die bovendien steeds met een handbak met 6 verzetten komt. De 1.4i vertegenwoordigt de benzinefamilie met 90 pk voor €20.699, hier moet je het wel stellen met slechts 5 versnellingen. Een automatische versnellingsbak is niet beschikbaar. Net zoals bij elke recente Hyundai krijg je ook het 5 Years Triple Care programma dat je de vijf volgende jaren onbeperkte garantie en bijstand schenkt.

Lees hier onze rijtest met de Hyundai ix20!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...