Bestellen maar: Alfa Romeo MiTo & Giulietta Quadrifoglio Verde

Officieel: Alfa Romeo Giulietta & MiTo Quadrifoglio VerdeHet wachten is voorbij, vanaf vandaag kan je bij je favoriete Alfa Romeo dealer de bestelbon van jouw MiTo of Giulietta Quadrifoglio Verde ondertekenen!

Tijdens het Autosalon van Frankfurt in 2013 kreeg het volledige gamma van Alfa Romeo een subtiele facelift toegewezen om beide bolides terug up to date te brengen, in Genève zagen we laatstleden een soortgelijke opfrisbeurt voor de sportieve varianten met het historische klavertje vier op de zijflanken. Als basis werden uiteraard de reguliere wijzigingen overgenomen maar op vlak van krachtontwikkeling en transmissie gebeurde er heel wat meer!

De knappe Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde toont het sportieve DNA uit Turijn misschien wel op de duidelijkste manier, de krachtbron van dienst is namelijk identiek aan die van de beeldige 4C! We spreken dus over de 240 pk en 340 Nm sterke 1750 aluminium turbobenzinemotor met directe injectie. Dankzij een geoptimaliseerd uitlaatsysteem met dubbele uitlaatmonden wordt het speelse en vlotte karakter van de Italiaan vocaal nog even extra in de spotlights gezet, de ondertussen bekende TCT automaat rekent nog steeds op een All Weather, Normal en Dynamic modus op de gepaste setting voor elke situatie aan te bieden. Met de nieuwe Alfa Romeo Giulietta QV is een topsnelheid van 240 km/u mogelijk, al spreekt een sprinttijd van 6,6 seconden misschien wel wat meer tot de verbeelding.

Naast een vrij complete basisuitrusting krijgt deze top of the bill Giulietta logischerwijs nog wat extra visuele aanpassingen om duidelijk te maken dat je (bijna) met beste rijdt wat Italië te bieden heeft. Zo krijg je een sportophanging, verdonkerde achterruiten en lichtunits, grijpgrage en bloedrode Brembo remmen, diverse elementen met een antracieten afwerking en een resem QV logo’s hier en daar. Binnenin het interieur werd geopteerd voor nieuwe sportzetels die je lichaam perfect omarmen en een bekleding van alcantara en leder.

De vernieuwde Alfa Giulietta Quadrifoglio Verde kan vanaf nu worden besteld bij de officiële Alfa Romeo distributeurs, met een catalogusprijs die start vanaf €33.800 inclusief BTW. Naar goede gewoonte kan je de wagen nog wat verder personaliseren naar eigen smaak en budget, de concurrentie maakt hun (Duitse) borst alvast nat! Wil je graag écht een unieke Giulietta QV dan moet je voor een 1 van de 500 Launch Edition’s gaan die met nog een sportiever sausje voor de dag komen. Standaard komen deze allemaal in het exclusieve Grigio Magnesio grijs, al kan je ook gaan voor de strakke drielagige Rosso Alfa of Rosso Competizione roodtint.

Ook de kleine MiTo Quadrifoglio Verde is vanaf heden verkrijgbaar en doet het volgens een soortgelijk stramien, al blijft de krachtbron van het vorige generatie hier wél op post. De 1.4-liter MultiAir Turbo Benzina gaat door tot 5.500 tr/min en levert dan maar liefst 170 pk & 250 Nm, voor de transmissie ben je sowieso afhankelijk van de TCT automaat. De Sabelt zetels zijn ook nog steeds op post om de inzittenden tijdens het betere bochtenwerk op hun plaats te houden, terwijl de komst van het nieuwe UConnect multimedia- en navigatiesysteem ook een verademing is.

Het QV sausje bij de MiTo bestaat uit een dubbele verchroomde uitlaat, 17″ lichtmetalen velgen, een spoiler en sportieve achterbumper achteraan en eveneens een hele reeks klavertje vier doorheen het exterieur en interieur. Een topsnelheid van 219 km/u volstaat ongetwijfeld voor deze kleine Italiaan die kan profiteren van zijn laag verbruik (5,4 liter) en geringe uitstoot (124 g/km), aan het stoplicht neemt het befaamde sprintje toch nog 7,4 seconden in beslag.

Geen Launch Edition voor de Alfa Romeo MiTo Quadrifoglio Verde maar dat neemt niet weg dat hij de toekomstige kopers niet kan charmeren met zijn stevige brok passie en dito rijkwaliteiten. De catalogusprijs start hiervoor bij €24.400!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...