Volgende Porsche Boxster en Cayman krijgen viercilinder

Porsche Cayman GTS
Ook Porsche moet downsizen en doet dat met viercilinder boxer motoren in de volgende Boxster en Cayman.

Er wordt al sinds 2008 gespeculeerd over viercilinder motoren in Porsches. In een interview gegeven door Porsche CEO Matthias Müller aan het Duitse magazine Auto Motor Und Sport werd nu ook 100% bevestigd dat Porsche doorgaat met haar downsizing strategie. Dat gaan ze doen door het introduceren van viercilinder boxermotoren in de volgende generatie Boxster en Cayman. Daarbij deelde Müller ook mee dat de varianten van de motor tot meer dan 400 pk zouden produceren. Die prestaties zullen waarschijnlijk enkel in de topversies worden bereikt zoals de GTS.

De huidige GTS moet het met 340 pk stellen, zodat ze niet in het vaarwater van de 911 komen. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om 2.0- en 2.5-liter turbomotoren, maar dat werd niet bevestigd. In Porsches circuitbeest, de 919 Hybrid steekt reeds een V4 turbomotor gecombineerd met een elektromotor. Daarenboven heeft Porsche reeds bevestigd dat er in de Macan ook een viercilinder benzinemotor komt te liggen.

Officieel: Porsche Boxster GTS

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...