Krijgen we een hete Alfa Romeo 4C QV/GTA?

Video: Alfa Romeo 4C knalt op de Goodwood Hill ClimbOp de Alfa Romeo 4C Spider moeten we sowieso nog wachten tot 2015, maar er zou ook nog speciale versie in de pijplijn zitten.

Tijdens een gezellige koffieklets met Top Gear wist Alberto Cavaggioni, marketingschef bij Alfa Romeo, geen blijf met zijn vreugde omtrent de 4C. De interesse voor de Coupe doet het bijzonder goed en ook de orderboeken zitten voor een tijdje vol. Ook de lancering van de 4C Spider Concept tijdens het Autosalon van Genève wist bovendien de juiste snaren te raken.

Voor de toekomst willen ze in Turijn deze positieve vibe zo lang mogelijk proberen vast te houden vooraleer ze met de lancering van de 4C Spider beginnen. De productieversie zou slechts heel miniem verschillen met de spierwitte 4C die we in Genève zagen, er heerste voornamelijk opluchting omtrent het nieuwe design van de voorlichten én een centrale dubbele uitlaat achteraan. Ook de 4C Coupé zou in de volgende jaren van die updates gaan profiteren, om zo de vinger aan de pols te houden in het sportieve middensegment.

Ook de komst van een hardcore Alfa Romeo 4C werd niet verdoezeld, gezien de stevige historie inzake sportieve GTA en QV versies zou zoiets zeker niet misstaan. De rasechte fanboys smeken al jaren om zo’n model, al zal er wel nog wat tijd vergaan alvorens we een hete(re) 4C mogen aanschouwen. In tussentijd worden die geïnteresseerden warm gehouden met de MiTo & Giulietta Quadrifoglio Verde modellen!

Hoe dan ook, met het 4C succesverhaal heeft Alfa Romeo alvast de wind in de zeilen om de toekomst goed aan te vatten. We kijken dan vooral naar een marktlancering in Amerika, een nieuwe Giulia, een Spider, een opvolger voor het huidige (magere) gamma en misschien zelf een nieuw vlaggenschip!

Autosalon Genève 2014 Live: Alfa Romeo

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...