Officieel: Mercedes S63 AMG Coupe

Officieel: Mercedes S63 AMG CoupeDe Mercedes S-Klasse Coupé is nog maar net gelanceerd én daar is de krachtige S63 AMG Coupé variant al!

Tot vandaag was je bij de keuze voor een tweedeurs Mercedes S-Klasse aangewezen op maximaal een 4.7-liter V8, maar gelukkig staan de heren van AMG uit Affalterbach nu al te springen met hun nieuwste creatie. Motorisch rekenen ze net zoals bij de S63 AMG op een 5.5-liter biturbo V8 met 585 pk en 900 Nm. Ook hier kan je kiezen voor zuivere achterwielaandrijving of voor 4Matic vierwielaandrijving, de nul-naar-honderd-sprint is respectievelijk voorbij in 4,3 en 3,9 seconden! De topsnelheid blijft naar goede Duitse gewoonte op 250 km/u liggen al zijn er wel opties om dat nog wat op te drijven. Deze Mercedes S63 AMG Coupe doet het bovendien op alle vlakken beter dan zijn CL63 AMG voorganger! Zo is hij als we Das Haus mogen geloven zuiniger, lichter, krachtiger én dynamischer!

Visueel bouwt de AMG variant uiteraard verder op de reguliere S-Klasse Coupe met een ietwat meer sportieve en agressieve invalshoek, al kan je in dit segment naar hartenlust personaliseren met diverse uitvoeringsvormen, velgen, ledersoorten, sportstoelen en interieurbekledingen. Voor je wildste ideeën kan je daarnaast ook nog steeds terecht bij de AMG Performance Studio, al zal de tot nu toe onbekende prijs wel wat oplopen. Qua technologie heb je uiteraard ook niets te klagen in deze Coupé, het meest indrukwekkende systeem blijft de MAGIC BODY CONTROL dat hier zelfs licht meetilt in de bochten om zo een bijzonder comfortabele rijervaring te bieden.

Volgende maand zal Mercedes deze krachtige S63 AMG Coupé voorstellen op het Autosalon van New York en dan kan je direct overgaan tot een bestelling, voor een achterwielaangedreven exemplaar moet je nog even geduldig wachten tot juli. In de herfst starten de Duitsers vervolgens met de eerste leveringen en gezien zijn knappe looks en bijzonder straffe prestatiecijfers verwachten we toch wel een lange wachtlijst!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...