Spyshots: BMW X6 & X6M

Spyshots: BMW X6 & X6M ondergaan de sneeuwDe nieuwe BMW X6 ondergaat de laatste testen met het oog op de langverwachte lancering later dit jaar!

Nu de nieuwe BMW X5 succesvol gelanceerd is en hier en daar zelfs al in het straatbeeld opduikt is het uitkijken naar de X6. Deze Sports Activity Coupé volgt de grote designlijnen van zijn X5 bloedbroeder, maar krijgt een aflopende daklijn waarmee hij – zacht uitgedrukt – een vrij unieke vorm krijgt. Bij de lancering van de eerste generatie BMW X6 in 2008 waren er heel wat sceptici maar de hoge verkoopcijfers spreken voor zich, daarom dat een tweede generatie ook een logisch vervolg is voor het succesverhaal.

Met nog een kleine portie camouflagemateriaal voltooien de X6 prototypes hun laatste testsessies op de Nurburgring en in de koude sneeuwgebieden om de Deutsche gründlichkeit wederom alle eer aan te doen. Visueel kan je het eindresultaat al voorstellen als je de huidige X5 een denkbeeldige coupé-look schenkt of wanneer je kijkt naar de eveneens nieuwe BMW X4 en het allemaal wat groter ziet. Qua gadgets en veiligheidssystemen zal je niets tekortkomen in de nieuwe generatie BMW X6, voor de motoren verwachten we een parallel aanbod met de X5. In België zal de xDrive30d dus primeren, al verwachten we ook wel dat wat BMW X6 liefhebbers voor de xDrive35i en de xDrive50i zullen gaan. Of de xDrive25d viercilinder ook zijn weg zal vinden naar deze lifestyle terreinwagen is een goede vraag, net zoals de komst van een hybride variant!

In Beieren zijn ze ook niet vies van wat vermogen, daarom zal de M-Divisie de nieuwe X6 ongetwijfeld ook even onderhanden nemen. Een SUV omvormen tot een sportwagen is misschien wel een tegenstrijdige stelling, al bezitten ze toch prestatiecijfers waar je respect moet voor tonen. De X6M werd ook al vastgelegd door de fotografen en zo zien we terug de dubbele uitlaat aan beide zijden, een scherpere neus en nieuwe kiemen aan de zijkanten.

Gezien de overzeese populariteit voor deze BMW lijkt een lancering in Amerika het meest voor de hand liggend, al maakt het Autosalon van Parijs in september ook wel een stevige kans. Hoe dan ook, in 2014 zouden we normaal gezien de nieuwe BMW X6 mogen verwelkomen terwijl je voor de krachtige X6M en X6 M50d toch nog iets langer geduld zal moeten hebben.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...