Over & out voor Bertone

Over & out voor Bertone
Een zwarte dag voor de liefhebbers van het betere autodesign, het Bertone designhuis is bankroet.

De gouden eeuw voor de Italiaanse designhuizen als Pininfarina, Zagato, Giugiaro en Bertone ligt jammer genoeg al ver achter ons, elk groot automerk heeft nu zelf voldoende designers en stylisten in loondienst om nieuwe wagens visueel te ontwikkelen. Bertone heeft het al enkele jaren vrij moeilijk om inkomsten te genereren en probeerde zichzelf nog te verkopen aan de hoogstbiedende, jammer genoeg zonder succes. De 160 werknemers uit Turijn worden al enkele maanden niet betaald en ook de leveranciers en diverse schuldeisers schakelden al een versnelling hoger om hun geld en investeringen terug te zien.

Uit de boekhouding blijkt nochtans dat er vorig jaar maar liefst 20 miljoen euro uit China richting Bertone vloeide, maar dat is duidelijk niet voldoende om het legendarische designhuis voldoende zuurstof te schenken om te overleven. Tenzij het failliete bedrijf nog opgekocht wordt, zullen we spoedig afscheid moeten nemen de verantwoordelijke van enkele prachtige automotive creaties zoals de Lancia Stratos, Alfa Romeo GT, de Aston Martin Jet 2+2, een hoop Citroën’s en misschien wel de allermooiste wagen ter wereld: de Lamborghini Miura!

Over & out voor Bertone

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...