Officieel: Renault Trafic 2014

Officieel: Renault Trafic 2014Goed nieuws voor wie verzot is op ruimte, Renault lanceert deze zomer de derde generatie Trafic!

De volumineuze Renault Trafic gaat al mee sinds 1980 en overtuigde reeds menig enthousiasteling met 1,6 miljoen verkochte exemplaren. Deze nieuwe generatie moet dat succesverhaal verderzetten en zal daarom verkrijgbaar zijn in 50 landen wereldwijd. Voor de ontwikkeling van de Renault Trafic werd er samengewerkt met Opel (Vivaro), al zal de productie onafhankelijk gebeuren in respectievelijk Sandouville (Frankrijk) en Luton (Engeland). Tegen de komende zomer moeten deze nieuwe busjes bij de dealer staan, de productie met 1.800 werknemers wordt binnenkort opgestart.

Aan de buitenzijde werd de populaire Renault LVC (Light commercial vehicle) volledig vernieuwd en sluit hij beter aan met de andere productiemodellen. Zo krijgen we een grote grille met een nog groter logo vooraan, scherpere lichtblokken en een lange doorlopende karakterlijn over de flanken. De wagen groeide ook 18 centimeter en dat moet de binnenruimte ten goede komen. Motorisch zijn er diverse oplossingen voorhanden, al is de belangrijkste nieuwkomer ongetwijfeld de nieuwe 1.6 dCi dieselmotor. Prestatiecijfers voor de Trafic werden er nog niet meegegeven, maar hij zou wel al tot 15% zuiniger en efficiënter – onder de 6 l per 100 km – zijn dan voordien, daarnaast komt er ook een versie met slechts 1 turbo!

Omdat er bijzonder veel verschillende noden zijn in dit segment zullen er maar liefst 270 Trafic varianten beschikbaar zijn. Om dit bijzondere getal te bekomen kan je naar hartenlust configureren met verschillende lengtes, hoogtes, motorisaties en diverse uitvoeringen specifiek gericht voor personen- of vrachtvervoer. Mocht je toch een vrij unieke wens hebben voor je Trafic dan kan je altijd terecht bij de heren van Renault Tech die de wagen volledig ombouwen naar jouw wens.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...