Officieel: Opel Vivaro

Nieuwe Opel Vivaro 2014
Opel lanceert gelijktijdig met Renault haar nieuwe bestelwagen: de Vivaro.

Het is geen toeval dat Opel en Renault op dezelfde dag hun nieuwe bestelwagen aankondigen, sinds 2001 werken beide merken immers samen om het beste in het segment te bieden. En daarbij is de trend naar het design van een personenwagen duidelijk, al zetten de royale en rechthoekige afmetingen daar vanzelfsprekend ook wel een rem op. In de eerste plaats moet een bestelwagen functioneel zijn, wat Opel best wel lijkt te snappen.

Potentiële klanten kunnen kiezen uit drie koetswerkvarianten: een bestelwagen met twee lengtes en één hoogte, een bestelwagen met dubbele cabine en een Combi. De nieuwe Vivaro is trouwens nog meer geschikt voor transport dan zijn voorganger omdat hij in beide lengtes ongeveer met 22 centimeter is gegroeid: de kortste uitvoering is zo’n vijf meter lang en de grotere uitvoering voegt daar nog eens 40 centimeter aan toe. Die extra centimeters komen volledig ten goede aan de ruimte binnenin!

Tot slot werden ook de motoren van de Vivaro zuiniger en worden er zowel een 1.6-liter CDTI als een geavanceerde 1.6-liter CDTI BiTurbo aangeboden. Die laatste combineert uitstekende prestaties met een hoge brandstofefficiëntie. Een verbruik onder de 6 l/100 kilometer is volgens Opel zelfs mogelijk! En dat voor een bestelwagen!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...