BMW M4 is de nieuwe MotoGP Safety Car
BMW levert met de nieuwe M4 Coupe de nieuwe Safety Car voor het MotoGP kampioenschap.

Op zondag 23 maart eerstkomende gaat het MotoGP motosportkampioenschap terug van start in Qatar met snelle motoren, het betere bochtenwerk en gemotiveerde racepiloten. Dé uitgelezen kans voor BMW om de nieuwe M4 in het daglicht te stellen. Niet enkel spreken ze per direct een sportief doelpubliek aan, ze krijgen ook nog eens de kans om hun BMW M Performance catalogus in de kijker te plaatsen. Net zoals Mercedes (F1) en Alfa Romeo (SuperBike) pikken sportieve automerken maar al te graag een graantje aandacht mee waar ze maar kunnen.

Met een reguliere BMW M4 Coupe heb je uiteraard niets te klagen, toch kan je optioneel nog kiezen – lees: bijbetalen – voor een high performance uitlaatsysteem uit titanium, een zwarte grille, een nieuwe spoiler voor- en achteraan plus koolstofvezel voor de spiegelkappen en de splitter. De LED verlichting op het dak en in de grille kan je jammer genoeg niet bestellen op jouw snelle Bimmer. Motorisch werd er niets aan de M4 Safety Car veranderd, al werden er wel een rolkooi en een brandblusser voorzien, de befaamde TwinTurbo zes-in-lijn is dus capabel om 430 pk en 550 Nm te genereren. Zelfs met een topsnelheid van 280 km/u komt hij niet in de buurt van de maximale snelheid van de MotoGP motoren, in de nul-naar-honderdsprint zal hij het helemaal niet halen.

Tijdens de 19 races dit MotoGP seizoen staat de BMW M4 paraat om uit te rukken mocht dat nodig zijn, al hopen we uiteraard op een louter promotionele aanwezigheid. De blauw-witte autoconstructeur uit München is overigens al sinds 1999 de officiële leverancier van de MotoGP Safety Car, de eer was in het verleden weggelegd voor een gemodificeerde X6M.