Verkeerslichten mijden in je Audi

Audi Traffic Light Online
Audi is volledig klaar voor het commercialiseren van een nieuwe, handige verkeerslichtenservice.

Je hebt zo van die wegen waar je echt elk rood verkeerslicht lijkt tegen te komen. Op andere dagen word je voortdurend toegelachen door groene lichten en kom je volledig ontspannen 10 minuten vroeger thuis. Tot binnenkort, want dan bestaat voor Audi het verschillen tussen beide dagen niet meer.

Vorig jaar toonden de Duitsers op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas reeds een eerste versie van een systeem waarmee je rode verkeerslichten kunt vermijden, nu is het ook volledig klaar voor productie. Via een internetconnectie log je in op het lokale verkeerslichtennetwerk en doet een krachtige computerprocessor de rest. Je krijgt ook meteen de snelheid die je moet aanhouden om bij het volgende kruispunt niet gestopt te worden.

Ben je dan uiteindelijk toch voor een rood licht terecht gekomen, dan berekent je Audi hoelang het nog duurt tegen het opnieuw groen wordt. Ook is het systeem gelinkt aan de start/stop-functie waardoor de motor vijf seconden (of iets korter) voorheen reeds wordt ingeschakeld.

Naast een toegenomen comfort en een stress-vermindering kan de nieuwe technologie de CO2-uitstoot en het verbruik verder terugdringen. Moest geheel Duitsland ermee uitgerust zijn dan zou er volgens Audi maar liefst 900 miljoen liter brandstof per jaar kunnen bespaard worden. Maar goed, cijfer je rijk is marketeers nooit vreemd geweest. Nu moeten enkel nog de overheden hun toestemming verlenen, wat vanzelfsprekend nog een poosje kan duren.

Audi Verkeerslichten Mijden

Deel dit bericht:

1 reactie op "Verkeerslichten mijden in je Audi"

  1. ixke 13-03-2014 om 16:56

    mooi idee
    MAAR
    alweer een schitterende manier om van iedereen bij te houden waar exact men zich bevindt … een mooie aanvulling op de smartphone 
    gaan eindgebruikers die totaal gebrek aan privacy blijven slikken ?of kan het iedereen gewoon geen baal schelen ?

Reageer

Reactie aan het plaatsen...