Preview: Ford Focus ST Diesel

Ford Focus ST Diesel 2014
Ford mikt haar pijlen op de Volkswagen Golf GTD en komt met een Focus ST Diesel.

Ford stelde in Genève de facelift voor van de nieuwe Focus en lanceerde daarmee meteen een nieuwe 1.5-liter dieselmotor en 1.5-liter EcoBoost. Maar dat is volgens AutoExpress niet alles, binnenkort zouden we immers een Focus krijgen met 2.0-liter TDCi en zo’n 184 pk. Een Focus ST Diesel met andere woorden, die enkele klantjes wil afsnoepen van de Golf GTD.

Prestatiegewijs zou deze sportieve Focus diesel van 0-100 km/u sprinten in zo’n 8 seconden, terwijl de CO2-uitstoot beperkt blijft tot 114 g/km. Aan een prijsje dat vanzelfsprekend een stuk lager zal liggen dan die van de Volkswagen. De ideale bedrijfswagen, met andere woorden! In de ‘reguliere’ Focus ST blijft de 2.0-liter EcoBoost met 250 pk en 360 Nm op post. (Via: AutoExpress)

Ford Focus Facelift 2014 5

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...