Autosalon Geneve 2014 Live: Volvo

Autosalon Genève 2014 Live: VolvoVolvo neemt een superzuinige dieselmotor én het fonkelnieuw Volvo Concept Estate conceptmodel mee naar haar stand in Genève!

Deze Concept Estate moet wel één van de mooiste conceptmodellen zijn die we in lange tijd gezien hebben. De driedeurs Estate beschikt over een prachtige zijlijn, die in perfecte harmonie samenleeft met een expressieve snoet en een wonderbaarlijke achterkant. Deze Concept Estate hoort thuis in een reeks van conceptmodellen die aangevuld wordt door de Coupé Concept en de XC Coupé Concept en moet de nieuwe huisstijl van het Zweedse merk inluiden. Als de looks van de nieuwe XC90 die binnenkort op de markt zou moeten komen, gelijkaardig zijn, dan tekenen wij alvast een bestelbon!

Ook aan de binnenkant deed Volvo haar best en werd er stevig ingezet op nieuwe technologie. Een nieuw centraal scherm moet niet alleen essentiële data tijdens het rijden tonen, maar dient ook als interface voor multimedia. Zoals we dat van de Zweden gewoon zijn, is de materiaalkeuze piekfijn en het design zo strak als het maar zijn kan.

Naast dit conceptmodel vinden we het gehele gamma van Volvo terug op de stand. De grootste nieuwigheden zijn de Volvo V70 en XC70 in Ocean Race edition. Onderhuids veranderde er zo goed als niets aan deze modellen, vooral de uitgelezen materiaalkeuze en speciale opties maken deze modellen uniek. Leaserijders zijn dan weer gelukkig met de verbeterde D4 krachtbron, maar liefst 190 pk is er voorhanden terwijl de CO2 uitstoot beperkt blijft tot 85 g/km. Na de Volvo V60 promoveert de V40 zichzelf nu ook tot dé leasewagen bij uitstek, zeker als je weet dat hij in Gent van de band rolt!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...