Autosalon Geneve 2014 Live: Rolls Royce

Autosalon Genève 2014 Live: Rolls RoyceRolls Royce grijpt in Genève de kans om de nieuwe Ghost voor te stellen.

Het ene merkt profileert hun nieuwe modellen als facelift, update of jaarversie, de prestigieuze heren uit Goodwood verkiezen de Series II naamgeving. Aan de buitenzijde kan je deze nieuwe Ghost herkennen aan LED dagrijverlichting met een nieuwe lichtsignatuur, daarnaast krijgen we ook nieuwe bumpers, grille, sieruitlaten en een meer gestroomlijnde motorkap. Daaronder ligt nog steeds dezelfde 6.6-liter V12, met 563 pk en 780 Nm heb je uiteraard ook niets te kort in het leven. Het benzineverbruik werd bovendien wat geoptimaliseerd al kan je 14 liter per 100 km niet echt persé zuinig noemen, het energielabel G zegt dan ook bijna alles over de ecologische factor van deze Ghost.

De bestuurder van de Rolls Royce Ghost Series II hebben wel het geluk dat de ingenieurs de rijbeleving en feedback wat hebben bijgeschaafd waardoor je stabieler en met een tikkeltje meer vertrouwen de bocht om kunt. Binnenin kan je genieten van nieuwe elektronica en gadgets zoals een WIFI hotspot, een satellietgestuurde transmissie en een nieuw highend audiosysteem.

De Bespoke afdeling van Rolls Royce draait nu alreeds overuren maar toch zetten ze de doorgedreven personalisatiemogelijkheden nogmaals in de kijker in Genève. De keuze is eindeloos inzake koetswerkkleur, interieurbekleding, stikpatronen, badges… Maar liefst 95% van de Rolls Royce’s die de fabriek verlieten in 2013 werden op smaak gebracht door de eigenaar, voornamelijk de nieuwe generatie Rolls Royce kopers heeft een unieke Ghost of Wraith in gedachten en wil daar gerust stevig voor investeren.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...