Autosalon Geneve 2014 Live: Pagani

Autosalon Genève 2014 Live: PaganiGeen Huayra S of Roadster op de stand bij Pagani, wel een krachtig en kleurrijke verzameling aan hypercars!

Horacio Pagani himself heeft voor deze internationale autobeurs gekozen om met een kanariegele Huayra en een blauwglimmende Zonda in the picture te staan. In het echt ziet het er nog indrukwekkender uit dan we konden vastleggen op foto, al zal aandacht genereren met een grijze of zwarte Huayra ook geen probleem zijn. Gezien de krachtigere variant nog even in een grote kluis in Italië zit moet je het nog steeds doen met de 6.0-liter V12 biturbo van AMG die in staat is om 700 pk en 900 Nm te produceren. Als alles wat meezit zal de Huayra S – met ongeveer 30 pk meer – ons verwelkomen in het najaar op het Autosalon van Parijs of Los Angeles, voor de Huayra Roadster moeten we minstens nog een jaar wachten..

Vleugeldeuren zijn heel leuk om aandacht te genereren in Monaco, Londen of St Tropez, maar als je een circuitminded petrolhead bent verkies je een brutale krachtbron en een trackminded setup. De Pagani Zonda Revolución voldoet perfect aan al de voorgaande eisen en voegt er nog een magistrale – en atmosferische! – 6.6-liter V12 aan toe die ongetwijfeld moeite heeft met zichzelf te beheersen. Op de openbare weg genieten van de 800 pk en 730 Nm zit er niet in, je moet en zal het circuit ermee onveilig maken. Dit specifieke exemplaar is #5 van de vijf beschikbare Revolución’s die gebouwd zullen worden, eveneens de allerlaatste versie van de Zonda die de fabriek in Modena zal verlaten!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...