Autosalon Geneve 2014 Live: Honda

Groenlicht Autosalon Genève 2014 Live10
Bij Honda zijn nagenoeg alle ogen gericht op de Civic Type R Concept.

De Civic Type R Concept moet in grote lijnen tonen hoe de langverwachte productieversie er in 2015 zal uitzien. Het design is dat van een “racing car for the road” welke de prestaties van de wagen perfect moeten weerspiegelen naar buiten toe, vertelt het ontwerpteam. De prestaties van de toekomstige hot hatch zijn nog niet bekend, maar wanneer we bovenstaande redenering volgen lijkt de 2015 Type R wereldrecords te gaan breken.

Nog in 2015 komt Honda met een nieuwe hybride wagen. De FCEV Concept die vorig jaar in Los Angeles werd voorgesteld zet voor het eerst voet aan land op het Europese continent. Hier in Genève laat Honda zien hoe die hybride er zou kunnen uitzien. Ons doet hij vooral denken aan de aerodynamische Volkswagen XL1.

Een concept van de next gen NSX, het begint een vast waarde te worden van menig Salon. Ook in Genève is hij van de partij. Dit maal wordt vooral het voortstuwend gedeelde in de kijker geplaatst. In dit geval een V6 benzinemotor geflankeerd door twee turbo’s in combinatie met Honda’s Sport Hybrid SH-AWD (Super Handling All Wheel Drive) hybride systeem.

Als laatste hoofdpunt op de Honda stand is de voorstelling van de 2014 Civic WTCC auto. De reden hiervoor is het winnen van de Manufacturers’ Championship of the 2013 World Touring Car Championship prijs. Daarnaast betreedt Honda binnenkort opnieuw de F1 wereld, waarbij ze van de gelegenheid gebruik maken om de geschiedenis van het merk in de Formula One extra in de schijnwerpers de plaatsen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...