Autosalon Geneve 2014 Live: Porsche

Porsche 919 Hybrid - Geneve 2014 Live
Porsche focust in Genève op de terugkeer naar Le Mans.

Voor een keer niet al te grote nieuwigheden op de stand van Porsche in Genève. De Macan zagen we al in Brussel, de 918 Spyder deed Frankfurt aan. Vanzelfsprekend krijgen we wel de nieuwe 911 Targa te zien, maar de focus ligt op de terugkeer van Porsche naar de LMP1-klasse van het World Endurance Championship (WEC)

Dit jaar zal Porsche immers een serieuze comeback maken met de 919 Hybrid, met als hoogtepunt de deelname aan de 24 uren van Le Mans. Deze 919 Hybrid beschikt over een excentrieke V4 turbomotor voor de achterwielen gelinkt aan een elektromotor die de voorwielen aandrijft. We zijn benieuwd of ze het de ondertussen bijna onoverwinnelijke Audi TDI’s moeilijk kunnen maken. Een beetje een interne strijd, bovendien!

De 911 Targa is verder een pareltje en knipoogt naar de geschiedenis. De wagen heeft de karakteristieke targabeugel met een grote glaskoepel. Je moet bovendien niet langer uitstappen om het dakgedeelte tussen de beugel en de voorruit te verwijderen, dat gebeurt anno 2014 gewoon met een druk op de knop! Jullie zien hier hoe dat in zijn werk gaat! Motorisch is de 911 Targa enkel beschikbaar met vierwielaandrijving: de 911 Targa 4 beschikt over 350 pk, de Targa 4S heeft een 3.8-liter met 400 pk. Gooi er een PDK-transmissie en een Sport Chrono pakket bij en je sprint van 0-100 km/u in slechts 4,4 seconden!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...