Autosalon Geneve 2014 Live: Mitsubishi

Autosalon Genève 2014 Live: MitsubishiIn Genève toont Mitsubishi haar breed aanbod inzake milieuvriendelijke terreinwagens voor de toekomst!

Op de stand in Zwitserland vinden we de Concept XR-PHEV (crossover), Concept GC-PHEV (fulltime SUV) en de Concept AR (MPV) terug die samen een kleurrijk geheel vormen en zo de (grijze) boel wat opfleuren. Concepten blinken steeds uit met hun futuristische looks en technologie, al zouden we nog voor 2015 een nieuwe Outlander, ASX of nieuwkomer mogen verwachten in het land van de Rijzende Zon.

Door te kiezen voor de PHEV voorwielaangedreven technologie die we hier enkel nog maar zagen in de Outlander hoeft er geen elektromotor achteraan, deze milieuvriendelijke doch luxueuze SUV is bovendien ook prominent aanwezig in Genève. Een motor minder ten opzichte van de normale hybride techniek werkt dan weer gewichtbesparend wat het verbruik – zowel benzine als elektriciteit – ten goede komt. Qua prestaties en cijfermateriaal werd er nog niets specifiek meegedeeld, Mitsubishi probeert dan ook het aanbod zo goed mogelijk op de lokale markten af te stemmen.

Tegen we een echt productie-exemplaar in onze contreien zullen tegenkomen zal het wel zoeken zijn naar de elementen uit deze reeks concepten, al lijkt het niet onlogisch dat er geopteerd wordt voor een meer conventioneel interieur én de velgen in een maatje kleiner voor de dag zullen komen. Door deze nieuwe designinrichting en technologiekeuze zal je gelukkig niet moeten inboeten op terreinprestaties, zo getuige de glansrijke deelname met een Mitsubishi Outlander PHEV aan een uitputtende rally!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...