Autosalon Geneve 2014 Live: McLaren

McLaren 650S Spider - Geneve 2014 Live
Met de S van Sport: de McLaren toont op hun stand de nieuwe 650S.

Een update van de MP4 12C of een volledig nieuw model? Wij denken het eerste, McLaren zweert bij het tweede. Maar hoe dan ook, elke inzending van McLaren is meer dan welkom! Deze 650S – met de S van Sport – vormt de brug tussen de 12C en de McLaren P1. Geen hypercar dus, maar wel een gepeperde supercar: de 3.8-liter twin-turbo V8 levert in de 650S maar liefst 650 pk. De afstand tot de 916 paarden van de P1 blijft daarmee aanzienlijk, maar je hebt toch een extra 25 pk waarmee je jezelf kan onderscheiden in de gesprekken aan de toog tijdens een of andere gala-avond.

Uiterlijk combineert de 650S de neus van de P1 met het lijnenspel van de 12C, terwijl er ook onderhuids wat aan het chassis werd gesleuteld. Met de prestaties is er alvast niets mis: 0-100 km/u in slechts 3 seconden en 0-200 km/u in amper 8,4 seconden. Daarmee is de 650S een seconde sneller dan de legendarische McLaren F1. In deze klasse kunnen we ook al spreken van de 0-300 km/u, daarover doet de 650S precies 25,4 seconden. De topsnelheid bedraagt maar liefst 333 km/u.

McLaren claimt daarmee sneller te zijn dan vele zelfs gestripte concurrenten, terwijl ze tegelijk nog boordevol comfort bieden: navigatie, digitale radio, audiostreaming, voice control, een internet hotspot naast heel wat exclusieve materialen en personalisatiemogelijkheden. De verkopen starten later dit jaar, maar met een 195.250 £ is hij niet voor iedereen weggelegd. Wil je de dakloze Spider-variant, dan moet je zelfs 215.250 £ neertellen! Jammer genoeg geen spek voor onze bek…

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...