Autosalon Geneve 2014 Live: Lamborghini

Autosalon Genève 2014 Live: LamborghiniHoera voor de Lamborghini Huracan!

Na 7.234 jaar is het Gallardo tijdperk voorbij en maken we in de V10 familie plaats voor een nieuwe stier: de Huracàn. De doorontwikkelde 5.2-liter krachtbron braakt nu de volle 610 pk uit, nog steeds richting alle wielen. De traditionele sprint is voorbij in een drietal tellen en ver boven de 300 km/u is de (acceleratie)pret voorbij, al moet je eerst nog voorbij de lange wachtrij en prijsbarrière van €206.000 zien te geraken.

Het design is volledig nieuw aldus de heren uit Sant’Agata al herkennen we toch nog steeds een stevige portie Gallardo, Sesto Elemento en Miura in deze nieuweling. Volgend jaar verwachten we een dakloze Huracan Spyder en in de jaren daarop volgend krijgen we naar goede gewoonte enkele speciale uitvoeringen met achterwielaandrijving, een gestripte racevariant en misschien zelfs een handbak! Voor wie zo’n V10 nog steeds te min is gaat gewoon linea recta richting de krachtige Aventador LP700-4, de zonnekloppers komen dan weer aan hun trekken bij de Roadster variant!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...