Autosalon Geneve 2014 Live: Koenigsegg

Koenigsegg 1 One - Geneva 2014 Live - GroenLicht
Battle of the greatest: deze Koenigsegg One:1 heeft maar liefst 1.341 pk!

Hij werd al lang aangekondigd, maar net voor Genève pasten alle puzzelstukjes in elkaar. Er mag dan nog wel een Agera S op de stand van Koenigsegg staan, iedereen passeert voor de nu al legendarische One:1. Deze hypercar megacar beschikt over 1.341 pk en 1.371 Nm koppel, waarbij dat vermogen ook meteen het exacte gewicht meegeeft. What’s in a name…

Het cijfertje waar we allen zitten op te wachten, de Bugatti Veyron nog het meest, is zijn topsnelheid. Maar naast het feit dat we te horen krijgen dat de banden het uithouden tot 440 km/u, krijgen we voorlopig enkel de sprintchrono tot 400 km/u. Slechts 20 seconden doet de tot de verbeelding sprekende Koenigsegg erover. But it takes balls of steel: deze slipperige aal wordt uitsluitend op de achterwielen aangedreven!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...