Autosalon Geneve 2014 Live: Ferrari

Autosalon Genève 2014 Live: Ferrari
Wederom een drukte van jewelste op de stand van Ferrari tijdens het Autosalon van Genève, ditmaal eist de nieuwe California T(urbo) de aandacht op! 

De Ferrari California T luidt terug het turbotijdperk in voor Maranello, al lijkt het voor sommigen toch een brug te ver. Als we de klok 30 jaar terugdraaien krijgen we de Ferrari F40 te zien en die deed het eveneens met een geblazen krachtbron, geen enkele reden is dus nog goed om te twijfelen aan de nieuwe intenties van Ferrari. Met het nieuwe 3.8-liter V8 motorblok – dat ook in de Quattroporte zit – kan de California T zich sneller, efficiënter en krachtiger verplaatsen van A naar B.

Ook met een 560 pk en 755 Nm is dat nog steeds de meest logische beweging, al zal je niemand horen klagen als je een omweg neemt en zo net dat tikkeltje meer kan genieten van je Steigerende Paard! Op het Autosalon van Genève kan je een witte of rode Cali T vinden op de stand van Ferrari, terwijl je bij de designbobo’s van Pininfarina een machtig blauw exemplaar kan bezichtigen in alle rust.

De nieuwe California doet het visueel ook net dat tikkeltje beter dan zijn voorganger, al blijft hij wel de Ferrari instapper mét een hardtop én de V8 motor voorin. Gelukkig is er nog meer keuze, blijf je bij de V8’s dan kan je kiezen voor de dakloze 458 Spider of de 458 Speciale die iets sportiever voor de dag komt. Mag het iets meer zijn, dan kan je eens informeren omtrent de gracieuze F12 Berlinetta of de familiale FF, voor een LaFerrari ben je al hopeloos te laat!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...