Autosalon Geneve 2014 Live: Chevrolet

Chevrolet Corvette Z06 - Geneva 2014 Live
Chevrolet bracht de extreme Corvette Z06 mee naar Genève.

We weten ondertussen al iets langer dat Chevrolet zich in Europa enkel zal focussen op performance modellen zoals de Camaro en Corvette, dus zien we in Genève ook enkel die bewuste asfaltverslinders. Voor de Chevrolet Corvette Z06 zijn het bovendien de eerste stapjes op Europese bodem. Deze opgepepte variant beschikt over een 6.2-liter LT4 V8-motor met supercharger die minstens 625 pk en 861 Nm koppel levert.

Over exacte cijfertjes wordt er voorlopig vaag gebleven, maar we weten alvast dat schakelen manueel kan via een zevenbak of optioneel via een automatische achttraps transmissie. Tot slot zien we dat de Z06 duidelijk een stuk agressiever oogt: koolstofvezel splitters, luchthappers, zijschorten en eveneens een carbon spoiler snijden even hard door de lucht als door het netvlies.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...