Autosalon Geneve 2014 Live: Alfa Romeo

Autosalon Genève 2014 Live: Alfa Romeo
Alfa Romeo verrast ons in Genève naast de MiTo en Giulietta Quadrifoglio Verde met een 4C Spider maar zal deze pas commercialiseren in 2015..

Gezien de hoge vraag, exotische materialen en het complexe bouwproces bij Maserati neemt Alfa Romeo het onzekere voor het zekere en voorziet een jaar marge voor het 4C project alvorens de dakloze variant op de markt komt. De 4C Spider staat toch al mooi te blinken in Zwitserland, al spreken de Italianen momenteel nog van een design preview al steken ze niet weg dat er bitter weinig zal veranderen. Motorisch blijft de potente viercilinder uit de Coupé ook op post, ergens medio 2015 kan je – als je snel genoeg intekent – genieten van 230 pk en je haren in de wind voor een aantrekkelijke prijs, al werd er daaromtrent nog niets officieel gecommuniceerd.

Wat de sportieve heren in maatpak uit Turijn wel op de markt zullen brengen in 2014 is de opgefriste MiTo en Giulietta Quadrifoglio Verde, sportiever dan ooit. Visueel komen ze beiden met een (optionele) matgrijze koetswerkkleur, dikke jetsers, een TCT automaat, een afgelikt interieur en een klavertje vier op de zijflanken, motorisch doen beide Alfa’s het wel op een andere manier. De MiTo QV blijft trouw aan de 1.4-liter T-Jet terwijl de Giulietta het kloppend hart van de 4C volledig overneemt, de 1750 Turbo Benzina levert dus hier eveneens 230 pk!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...