Autosalon Geneve 2014 Live: Seat

Seat Leon Cupra SC - Autosalon Geneve 2014 Live
Op de stand van Seat staat de Mii by Mango naast het pk-geweld van de nieuwe Leon Cupra.

Seat mag dan nog wel een Mii meebrengen naar het Autosalon van Genève, voortvloeiend uit een exclusieve samenwerking met de Spaanse winkelketen Mango en zo leidend tot heel wat exclusieve tierlantijntjes, elke journalist staat net iets langer stil bij de nieuwe Seat Leon Cupra.

Zowel de vijfdeurs hatchback als de Leon SC driedeurs krijgen de Cupra-behandeling: een 2.0-liter viercilinder die 265 pk levert in de eerste en zelfs 280 pk in de tweede variant. Daarmee positioneert de Leon Cupra zich dan ook heel wat anders ten opzichte van de Golf GTI, die dezelfde 2.0 TSI heeft maar maximum 230 pk krijgt. De Volkswagen mikt op een comfortabel totaalpakket, de Seat mikt op de prestaties! Volledig Auto Emoción. En bovendien ook de snelste straatlegale Seat ooit!

De prestaties liegen er dan ook niet om: 0-100 km/u duurt amper 5,7 seconden met automatische DSG-transmissie, zelf schakelen kost 1 tiende van een seconde extra. De topsnelheid werd gelimiteerd op 250 km/u en het verbruik zou gemiddeld amper 6,5 liter benzine bedragen. Zonder Spaans temperament, weliswaar! Dankzij een mechanisch sper kan de Leon Cupra tot slot extreem snel een bochtencombinatie afwerken.

Visueel herken je de Leon Cupra natuurlijk aan zijn grotere velgen, de dubbele uitlaat, de diffuser, de kleine achterspoiler en het gewijzigde bumperwerk. Binnenin zorgen heel wat rode accenten en enkele Cupra-badges voor het onderscheid. Er werden tot slot zo’n 50 overbodige kilo’s overboord gegooid.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...